Sommarblommor

p3210010.jpgI skolan sår vi nu många fina sommarblommor. Små, små frön som blir stora, superfina blommor. Det finns tusentals! Jag vill ha dem allihop! Hemma i fönstren finns det inte plats för sommarblommor. Jag får prioritera ätbart och pelargoner men…luktärter får bli undantaget. Cecilia Wingård är en häftig luktärtsfantast. Efter att ha lyssnat på hennes berättelser om luktärter så vill man odla hela trädgården full av dessa fantastiska sommarblommor. Hon ordnar bl.a. luktärtsfestival hemma hos sig i Skåne. Där kan man lukta på 60 olika sorters doftande luktärter, fika och köpa buketter. Så mysigt!

Cecilia har lärt mig att luktärter är mycket tåliga. Bor man i södra Sverige är det dags att så nu. Man kan lägga alla frön i en större kruka. När sedan plantorna blivit 10 cm kan man toppa dem och sedan ställa ut krukan eftersom de tål flera minusgrader. Det är ju toppen om man har det trångt på fönsterbrädorna. Nu ska jag så ”Royal Rose”!

Läs mer om luktärter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

Farbror Grön

odlar överallt och året om

Arkitektens Trädgård

landskapsarkitekt - trädgårdsälskare - trädgårdsblogg

Kreativa Karin

Mer pyssel åt folket!

%d bloggare gillar detta: