När frostrisken är över

img_1009-e1525949824504.jpgHur ska man veta det? Inte ens den bästa meteorolog kan ju lova frostfria nätter och vara säker på att inte allt fryser bort som man har sått och planterat. Det är lite jobbigt att springa ut och in med växterna. Det går att täcka med fiberduk, skydda med tidningar och värma  kallväxthuset med ex. fläkt eller vattendunkar. Så länge man odlar i Sverige borde det istället stå på påsarna: ”Frön för dig som vill chansa med odlingen eller få en sen skörd”.

Jag har chansat och sått störskärböna och störbrytböna i mitt lilla växthus. Förra året sådde jag störskärböna. Det är en fantastisk grönsak, jag fick jag massor av goda bönor och växthuset förvandlades till ett bönhus. Hoppas jag får det i år också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

Farbror Grön

odlar överallt och året om

Arkitektens Trädgård

landskapsarkitekt - trädgårdsälskare - trädgårdsblogg

Kreativa Karin

Mer pyssel åt folket!

%d bloggare gillar detta: