Hög tid att så paprika

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paprika tar lång tid på sig för att gro, därför är det hög tid att så nu om man vill äta egenodlad paprika till sommaren. Jag ska prova California Wonder i år. Jag får behärska mig och inte så för mycket. Som tur är så går frön bra att spara till nästa säsong om de får ligga mörkt, torrt och svalt.

Sara Bäckmo har många bra tips om paprikaodling!

3 reaktioner till “Hög tid att så paprika

Lägg till

 1. Hej Maria!
  Blir så inspirerad av dina tips! Hört och läst en hel del om att när man börjar så tidigt på året så krävs tydligen växtbelysning inomhus. Verkar lite bökigt och har inte riktigt den platsen. Hoppas det funkar ändå! Vad har du för erfarenhet av det?
  Hälsn. Sussi W

  Gilla

  1. Vad skoj! Så roligt att dela sin odlarlust. Börjar man så riktigt tidigt på vintern kan det behövas växtbelysning. Nu är det tillräckligt med dagsljus för alla små frön bara de får stå på fönsterbrädan eller intill ett fönster. De flesta frön vill ha ljust och varmt men helst inte i direkt solljus eftersom jorden torkar ut så lätt. Det brukar funka för mig. Lycka till!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

Farbror Grön

odlar överallt och året om

Arkitektens Trädgård

landskapsarkitekt - trädgårdsälskare - trädgårdsblogg

Kreativa Karin

Mer pyssel åt folket!

%d bloggare gillar detta: