´Sun Chocolate Mint´

P3080008.JPG

Vilket underbart namn! Sammetslena blad och tilltalande som den läckraste efterrätt. Palettblad ´Solenostemon scuttelarioides´ är en riktig toppenväxt. Den är lättskött, enkel att så från frö eller föröka med sticklingar, finns i mängder av vackra färgkombinationer och mönster. Den går att använda både som krukväxt och till sommarplanteringar utomhus. Den är vacker ensam i en kruka men också i större samplanteringar med andra växter i rabatter. Den går bra att övervintra inomhus och blir sällan drabbad av ohyra. En toppenväxt alltså!

Jag har övervintrat en planta som jag räddade strax innan första frosten. Den har stått inne på fönsterbrädan hela vintern. Jag har nu och då knipsat av en stickling och satt i vatten eller direkt i jorden. På så vis får jag många nya, fina växter som jag kan plantera ut när sommaren kommer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

Farbror Grön

odlar överallt och året om

Arkitektens Trädgård

landskapsarkitekt - trädgårdsälskare - trädgårdsblogg

Kreativa Karin

Mer pyssel åt folket!

%d bloggare gillar detta: