Olivträd

P3080015 (2).JPG

Kanske har du som jag ett olivträd, litet eller stort, som blivit undanstoppat och bortglömt under vintern. I butikerna är de så frodiga och vackra och man önskar att man ägde många stora. Tyvärr bor jag inte i Italien utan måste bära in mina växter till tvättstugan i källaren. I min källare är det svalt och lite ljus. När våren kommer och olivträdet tas fram så ser det halvdött ut med torra grenar och vissnade blad. De flesta bladen ramlar av och jag blir alltid lika orolig över att det inte har överlevt vintern. Vilken lättnad det är att se dom första gröna små bladen komma fram igen. Man kan skrapa lite på grenarna för att se om det är grön under. Medelhavsjord, solljus, vatten och ev. beskärning ger olivträdet ny kraft att växa och grönska ännu en vår. Under hela sommaren får det sedan stå utomhus.

P3080017.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

Farbror Grön

odlar överallt och året om

Arkitektens Trädgård

landskapsarkitekt - trädgårdsälskare - trädgårdsblogg

Kreativa Karin

Mer pyssel åt folket!

%d bloggare gillar detta: