Purjolök

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vilken överlevare purjon är! Jag har skördat purjolök från kallväxthus och friland hela vintern. De har stått där ute i snö och kyla. Nu står det fortfarande kvar några lökar som är fina och goda att äta. De lökar som står kvar måste skördas innan de börjar växa igen, annars går de i blom och blir oätliga.

Det finns sorter som är mera vinterhärdiga än andra. Bara i min frökatalog finns hela 15 olika purjolöksorter! I mars är det lämpligt att förodla purjolök inne. När de kommit upp ska de stå ljust och svalt, omplanteras och sedan planteras ut när frostrisken är över. Purjolöken får sin vita stjälk av att jorden kupas upp över planta. Det är bra att både kupa och klippa ner en bit av plantan under växtsäsongen för at få en kraftig och fin lök. Nu ska jag så min purjolök!

 

En reaktion till “Purjolök

Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

Farbror Grön

odlar överallt och året om

Arkitektens Trädgård

landskapsarkitekt - trädgårdsälskare - trädgårdsblogg

Kreativa Karin

Mer pyssel åt folket!

%d bloggare gillar detta: