Fantastiska Pelargon

P3200068 (2).JPG

Pelargoner är fantastiska blommor som tål tuffa tider. Övervintrar man sin pelargon blir den med åren vedartad och liknar ett knotigt gammalt träd. Den blir en trogen blomstervän. Man blir så lycklig när man ser gröna små skott komma överallt efter hård nedklippning på vårvintern. Det är inte svårt att övervintra och det är värt att prova.
Under vintern övervintrar jag mina pelargoner i en sval källare med svagt ljus men också på fönsterbrädor i varma rum. Det är nog inte de bästa övervintringsplatserna, men det funkar. I februari-mars får de ny planteringsjord, klipps ner och placeras i värme och ljus. De vaknar snabbt upp ur vintervilan och nya gröna skott kommer efter bara någon vecka. När man klipper ner sina blommor får man många sticklingar. En stickling kan man sätta i vatten för att rötter ska komma eller plantera direkt i såjord. När rötterna vuxit fram måste den planteras om i planteringsjord.

P3200004 (3).JPG

Får man inte nog av pelargoner och sticklingar så kan man alltid gå med i Svenska Pelargonsällskapet. De har evenemang för pelargonälskare över hela landet. Sticklingsbytarträff låter ju skoj.

Svenska Pelargonsällskapet

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

FARBROR GRÖN

odlar överallt och året om

Arkitektens Trädgård

landskapsarkitekt - trädgårdsälskare - trädgårdsblogg

Kreativa Karin

Mer pyssel åt folket!

%d bloggare gillar detta: